Enter your keyword

Lievance s džemom a tvarohom

Lievance s džemom a tvarohom

Lievance s džemom a tvarohom

Kúpila som si novú silikónovú formu na lievance, pomocou ktorej viem robiť lievance na štandardnej väčšej teflónovej panvici. Samozrejme, že som ju hneď chcela vyskúšať 🙂

Recept bez kvasníc:

Doma som však nemala žiadne kvasnice (tak ich robieva moja mama). Siahla som teda po recepte bez kvasníc. Chuťovo boli výborné, len som sa trochu pasovala s tou formou, kým som prišla na ten správny grif.

Čo potrebujeme:

400 g hladkej múky
100 g práškového cukru
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
4 vajcia
500 ml mlieka
3 lyžice oleja
štipka soli

Ako na to:

Zmiešame si múku, polovicu cukru, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Pridáme žĺtky z 2 vajec, olej, mlieko a štipku soli. Všetko vymiešame.

Z bielkov a druhej polovice cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý potom jemne vmiešame do cesta.

Konzistencia cesta by mala byť hustejšia, ako keď robíte palacinky.

Panvicu si potrieme olejom, rovnako potrieme aj okraje otvorov v silikónovej forme. Pomocou naberačky nalejeme cesto do otvorov na lievance. Pečieme pomaly, potom otočíme a opečieme z druhej strany. Keď som to piekla z druhej strany, tak som si lievančeky z formy vylúpla a piekla som už bez formy.

Vrch lievanca potrieme džemom, ja používam ríbezľový z našej záhradky a na vrch trochu tvarohu.

Recept s kvasnicami:

Ak však nájdete v chladničke droždie, použite tento recept. Lievance sú nadýchanejšie a cesto krásne bublinkuje :-).

Čo potrebujeme:

400 g múka hladká
600 ml mlieko
1 ks vajce
20 g droždie čerstvé
40 g cukor
štipka soľ

Dobrú chuť 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.