Enter your keyword

Pečené bravčové rebrá

Pečené bravčové rebrá

Toto jedlo nerobievam často, ale občas nám príde na chuť. Tak dúfam, že Vám tento recept bude chutiť.

Čo potrebujeme:

bravčové rebrá

Marináda:
olej
trochu vody
polovica svetlého piva
soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca
grilovacie korenie
10 strúčkov cesnaku
mletá červená paprika
trošku štipľavej červenej papriky

Ako na to:

Bravčové rebrá si umyjeme a narežeme na menšie kusy. Naukladáme na plech.

Vymiešame si marinádu. Do misky si dáme dostatok oleja, trochu vody, polovicu svetlého piva a vmiešame korenia. Do toho ešte roztlačíme strúčky cesnaku. Dobre vymiešame.

Mäso potrieme z oboch strán a zvyšok marinády môžeme vyliať na mäso (ja som si jej urobila viac a zvyšok marinády som naliala pod rebrá).

Necháme asi 1,5-2 hodiny marinovať. 

Pečieme na 180 stupňov zakryté cca 1 hodinu. Potom odokryjeme a necháme dopiecť (asi ešte pol hodinku). Ak nie je dosť marinády pod mäso, môžeme trochu podliať vodou (alebo pivom).

Môžeme podávať s čerstvým chlebíkom, strúhaným cesnakom, horčicou, prípadne nejakou štipľavou omáčkou, kyslou kapustou a podobne.

Dobrú chuť 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.