Toto jedlo nerobievam často, ale občas nám príde na chuť. Tak dúfam, že Vám tento recept bude chutiť.
Čo potrebujeme:
bravčové rebrá
Marináda: olej trochu vody polovica svetlého piva soľ mleté čierne korenie mletá rasca grilovacie korenie 10 strúčkov cesnaku mletá červená paprika trošku štipľavej červenej papriky
Ako na to:
Bravčové rebrá si umyjeme a narežeme na menšie kusy. Naukladáme na plech.
Vymiešame si marinádu. Do misky si dáme dostatok oleja, trochu vody, polovicu svetlého piva a vmiešame korenia. Do toho ešte roztlačíme strúčky cesnaku. Dobre vymiešame.
Mäso potrieme z oboch strán a zvyšok marinády môžeme vyliať na mäso (ja som si jej urobila viac a zvyšok marinády som naliala pod rebrá).
Necháme asi 1,5-2 hodiny marinovať.
Pečieme na 180 stupňov zakryté cca 1 hodinu. Potom odokryjeme a necháme dopiecť (asi ešte pol hodinku). Ak nie je dosť marinády pod mäso, môžeme trochu podliať vodou (alebo pivom).
Môžeme podávať s čerstvým chlebíkom, strúhaným cesnakom, horčicou, prípadne nejakou štipľavou omáčkou, kyslou kapustou a podobne.