Domáci parížsky šalát
Švagriná často robieva tento domáci parížsky šalát na oslavy a my sa ho nevieme dojesť.
Keďže mám v sobotu babinec s kamoškami, vyskúšam aj ja.
Upozornila ma, že všetky pomery treba dodržať, aby bol perfektný.
Čo potrebujeme:
1kg jemnej salámy (parizéru)
4 kyslé uhorky
200g hrášku sterilizovaný
1 veľká majolenka Hellmans 440g
1 tatárska omáška Hellmans 220g
(kľudne môžete skúsiť pridať aj kyslú smotanu, ale o to treba zmenšiť množstvo tatarky a majolenky)
soľ
korenie
muškátový oriešok
Na ruské vajcia potrebujeme:
10 vajíčok uvarených na tvrdo.
Na preliv
majonéza Hellmans (netreba veľa)
kyslá smotana 16%
1 ks šľahačková smotana 30%
soľ
muškátový oriešok
Ako na to:
Salámu si nakrájame na tenké pásiky, uhorku na malinké kocky, pridáme hrášok, soľ, korenie, muškátový oriešok (len trošku poprášime, nie veľa) a zmiešame s majonézou a tatarkou Hellmanns.
Šalát treba robiť vždy 24 hodín vopred, aby všetky chute do seba prepojili.
Ruské vajcia:
Uvaríme si vajcia na tvrdo.
Na zálievku si vymiešame majonézu a kyslú smotanu.
Šľahačkou rozriedime zálievku do požadovanej hustoty. Nesmie byť riedka, iba tak aby sa dala ľahko roztrieť po vajíčkach (cca 5 lyžíc).
Poriadne premiešame, pridáme muškátový oriešok a šipku soli.
Vajíčka prekrojíme pozdĺžne na polovicu.
Do stredu misy navrstvíme šalát. Na kraje šalátu nakladieme polky vajíčok. Každé vajíčko prikryjeme jednou kopcovitou lyžicou zálievky.
Prajem dobrú chuť a príjemnú oslavu.